Rivieran julkinen liikenne

Rivieran julkinen liikenne

Ranskan Rivieran asukkaita halutaan kannustaa vähentämään oman auton käyttöä ja siksi julkista liikennettä on kehitetty viime vuosina positiiviseen ja edulliseen suuntaan. Bussilla matkustaminen on erityisen edullista ja paikallisjuniin on mahdollista ostaa edullisia alennuslippuja. Nizzan raitiovaunulinja 2:n rakennustyöt on aloitettu. Sen odotetaan vähentävän autoliikennettä kaupungin keskustassa 20 000 autolla päivässä. Antibesista pääsee lähivuosina Sophia-Antipolis-teknopoliin omaa nopeaa ”tram-bussikaistaa” pitkin. Sähköautot yleistyvät ja edullisten kaupunkipyörien määrää lisätään jatkuvasti.

BUSSIT
Matkustaminen bussilla Merialppien departementin alueella on edullista. Toukokuusta 2013 lähtien Alpes-Maritimesin julkishallinto (Conseil Général) on määritellyt kertalipun (”Ticket d’Azur”) hinnaksi vain 1,50 euroa kasvattaakseen julkisen liikenteen suosiota entisestään. Tämän lisäksi julkishallinnon alaisuudessa toimiva SYMITAM (Syndicat Mixte de Transport des Alpes-Maritimes) on kehittänyt yhteistyöpalvelua seitsemän julkisen bussiliikenteen operoijan kesken. Samalla lipulla voi vaihtaa TAM-bussista yhteen toisen operoijan bussilinjaan tai Nizzan raitiovaunuun 74 minuutin aikana.

Kuvasta näkyy koko TAM-alue sekä sen sisällä pienemmillä alueilla toimivat operoijat – Bus Azur, Sillages, Envibus, Linges d’Azur, Bus Varmer ja Communauté de la Riviera Française.

Ranskan-Rivieran-julkinen-liikenne-bussit-junat-raitiovaunut-bussiverkosto

Muutamille paikkakunnille bussi on ainoa vaihtoehto, mm. Saint-Paul-de-Venceen, Saint-Jean-Cap-Ferrat’n niemelle, Venceen ja Ezen kylälle. Bussit kulkevat noin klo 06.00-21.00. Lipun (Ticket d’Azur) saa bussista kuljettajalta tai etukäteen paikkakunnan oman bussioperoijan toimistosta.

La Carte Azur -kortti
La Carte Azur -kortti oikeuttaa rajattomaan matkustamiseen Rivieran (Alpes-Maritimes ja Monaco) alueella Ligne d’Azur-, Envibus- ja Compagnie des autobus de Monaco -yhtiöiden busseilla ja raitiovaunulla. Kortin hinta on 365 €/vuosi tai 45 €/kuukausi. La carte Azur -kortin voi ostaa bussioperoijien toimipisteistä.

Esimerkkihintoja Nizzassa:
Bussi- ja raitiovaunuliput kaupungin sisällä (Lignes d’Azur)        
Kertalippu (Solo) bussiin ostetaan kuljettajalta, ja raitiovaunuun etukäteen pysäkillä olevasta lippuautomaatista, 1,50 €.
Päivälipun (Pass 1 jour) saa kuljettajalta ja sillä voi matkustaa rajattomasti 1 päivän ajan, 5,00 €.
7 päivän lippu (Pass 7 jours) oikeuttaa rajattomaan matkustukseen 7 peräkkäisenä päivänä, 15,00 €.
Multi oikeuttaa 10 matkaan. Lipun voi ostaa joko Lignes d’Azur -toimistosta tai pysäkeillä olevista lippuautomaateista, 10,00 €.

Hyödyllisiä linkkejä:
Laske bussimatkaan kuluva aika etukäteen tästä linkistä: http://www.ceparou06.fr/ Samasta osoitteesta saat myös tietoa mm. reiteistä ja hinnoista.
Ligne d’Azur: http://www.lignesdazur.com/
Linjat ja aikataulut: https://www.cg06.fr/vous-deplacer-en-bus/lignes-et-horaires-3029.html
Tarkempia ohjeita SYMITAMin sivuilta www.symitam.fr

JUNAT                                                                                                                                                                
Junalla matkustaminen Ranskan Rivieralla on melko edullista. Päärata kulkee itä-länsi-suunnassa rannan myötäisesti. Junien päätepysäkki idässä on Italian puolella oleva Ventimiglia. Myös Grasseen pääsee junalla. Juna on ehdottomasti nopein tapa liikkua Rivieralla aina Italian puolelle saakka.

Vuoristomaisemista kiinnostuneen kannattaa hypätä Train des Merveilles ”-maisemajunaan”, joka lähtee Nizzan päärautatieasemalta ja jonka päätepysäkki on Tende. Train des Pignes, ns. pinja-juna, puolestaan lähtee Nizzan Les Chemins de Fer de Provence -asemalta (raitiovaunupysäkki ”Libération”). Juna kiemurtelee kapearaiteista rataa pitkin Digneen saakka Var-joen uomassa. Yksi reitin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on Entrevaux’n keskiaikainen linnoituskylä noin 1,5 tunnin matkan päässä Nizzasta.

Junalippu ostetaan joko lippuluukulta tai automaatista ja se on leimattava keltaisessa leimauslaitteessa ennen junaan nousua. Matkalla voit pysähtyä väliasemilla, mutta lippu on leimattava uudestaan matkaa jatkettaessa.

Esim. menolippujen normaalihintoja (yksi suunta):
Nizza – Cagnes-sur-Mer 2,90 €
Nizza – Monaco 3,80 €
Nizza – Antibes 4,50 €
Nizza – Menton 5,10 €
Nizza – Cannes 6,80 €
Nizza – Ventimiglia 7,50 €
Nizza – Saint-Raphaël 12,00 €

Alennukset:
Alle 4-vuotias matkustaa ilmaiseksi ilman omaa paikkaa
4-11 v. – 50 %
2-25 v. -25%
Eläkeläiset ja yli 60 v. -25 %

Carte Zou
Carte Zou -alennuskortti on kätevä, jos matkustat junalla useammin. Sillä saa lipun hinnasta alennusta 50-75 %. Kortti maksaa yli 26-vuotiaille 30 €/v. ja alle 26-vuotiaille 15 €/v. Kortti pätee ainoastaan TER-paikallisjuniin PACAn alueella (Provence-Alpes-Côte-d’Azur) ja on voimassa 1 vuoden. Kortti antaa 75 % alennuksen yhdelle valitsemallesi reitille (esim. Nizza-Cannes). Kaikista muista reiteistä saa alennusta 50 %. Tämän lisäksi 50 % alennuksen saa kolme kanssamatkustajaa.

Pass ZOU
Pass ZOU on voimassa kesäkuukausina 1.6.-30.9. ja sillä saa matkustaa TER-junissa yhden päivän aikana rajattomasti saman departementin alueella. Kortin hinta on 15 € (aikuiset ja lapset).

Lakot!
Ranskan valtion rautateillä on tapana lakkoilla tämän tästä, joten ennen matkaan lähtöä tarkista junien liikennöinti täältä: www.sncf.com

RAITIOVAUNU

Raitiolinja 1
Nizzan vuonna 2007 käyttöön otettu raitiolinja 1 on ollut suuri menestys liityntäpysäköintihalleineen ja vähentänyt yksityisautoilua ydinkeskustassa merkittävästi. Tämä 9 kilometriä pitkä raitiolinja kulkee pohjoisesta keskustaan ja keskustasta edelleen itään. Sillä pääsee kätevästi esimerkiksi Liberation-korttelin vihannes- ja hedelmätorille tai TNL-ostoskeskukseen. Lippu raitiovaunuun (tram) ostetaan etukäteen joko Lignes d’Azur -lipputoimistosta tai lippuautomaatista, joita on jokaisella raitiovaunupysäkillä. Lippu on leimattava vaunuun noustessa ja se on voimassa 74 minuutin ajan ja oikeuttaa vaihtoon Ligne d’Azur -bussiin (ei kaikkiin TAM-alueen busseihin) ja päinvastoin. Pysäkkien nimet on merkitty vaunussa olevaan reittikarttaan ja ne kuulutetaan raitiovaunussa.

Ranskan-Rivieran-julkinen-liikenne-bussit-junat-raitiovaunut-raitiolinja1

Tarkemmat kartat raitiolinja 1:n reitistä:
http://www.lignesdazur.com/ftp/plans_EN/Nice_Tram_2013internet.pdf
http://carto.metro.free.fr/documents/CartoTramNice.v1.1.pdf

Raitiolinja 2
Raitiolinja 2:n rakennustyöt on aloitettu syksyllä 2014 ja sen odotetaan paitsi muuttavan keskustan ilmettä entistä vihreämmäksi, myös vähentävän autoliikennettä entisestään. Linja 2 (itä-länsi-linja) tulee kulkemaan Nizzan satamasta lentokentälle ja myöhemmässä vaiheessa Nikaïa-konserttisalille ja CADAM’lle saakka (Merialppien departementin virastokeskus). Myöhemmässä vaiheessa linjaa on tarkoitus jatkaa aina Lingostièreen saakka (jossa sijaitsevat isot ostoskeskukset, Allianz-jalkapallostadioni ja tulevaisuudessa myös Ikea) ja Cagnes-sur-Meriin. Radalle tulee pituutta 11,3 kilometriä ja ydinkeskustassa se kulkee tunnelissa 3 kilometrin matkan. Radan varrelle rakennetaan 20 pysäkkiä. Raitiolinja 2:n odotetaan valmistuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Ranskan-Rivieran-julkinen-liikenne-bussit-junat-raitiovaunut-raitiolinja2

Linja 2 tulee maksamaan hulppeat 760 miljoonaa euroa. Nizzan kaupungin osuus kustannuksista on n. 50 M€, ja loppurahoituksesta vastaavat mm. Alpes-Maritimes-departementin julkishallinto, valtio ja PACA.

Uuden raitiolinjan myötä Nizzan vihreä ja kaunis kaupunkimiljöö paranee entisestään. Sen avulla halutaan myös parantaa ilman laatua ja vähentää liikenteen melua. Arvioidaankin, että uuden linjan valmistuttua autojen määrä keskustassa vähenee 20 000:lla (5,3 %). Polkupyörällä liikkuminen helpottuu ja kaupunki aikoo lisätä sinisten Vélo Bleu -kaupunkipyöräasemien määrää huomattavasti. Raitiolinjan päätepysäkeillä olevien autojen parkkipaikkojen määrää liityntäpysäköintihalleissa lisätään 1250:lla.

Raitiolinjan varrella olevat aukiot uusitaan ja jalkakäytäviä levennetään. Osa raitiolinjasta tullaan ”päällystämään” nurmikolla ja uusia viheristutuksia tullaan lisäämään ja linjan varrelle tullaan istuttamaan satoja uusia puita.

Avainlukuja:

  • 11,3 km raitiovaunurataa, josta 3,2 km kulkee tunnelissa
  • 20 pysäkkiä, joista 4 maanalaista
  • 19 uutta raitiovaunua, joihin jokaiseen mahtuu 300 matkustajaa
  • vaunun pituus 44 metriä
  • 105 000 matkustajaa/päivä (jatkossa 140 000)
  • 20 000 autoa vähemmän keskustassa
  • 2 400 uutta puuta radan varrella
  • 77 000 m² nurmikolla päällystettyä rataa (vastaa 15 jalkapallokenttää)
  • raitovaunujen kulkutiheys 4 minuuttia (jatkossa 3 minuutin välein)
  • linja valmistuu 2017

Lue lisää: http://tramway.nice.fr/ligne-ouest-est/projet-ouest-est/
Video raitiolinja 2:sta: https://www.youtube.com/watch?v=Q3nDpitGkJU