Auto Bleue – Rivieran sähköautot

Auto Bleue – Rivieran sähköautot

Pärjäätkö Nizzassa asuessasi tai lomaillessasi normaalioloissa ilman omaa autoa? Onko sinulla silloin tällöin kuitenkin tarve liikkua autolla, käydä ostoksilla, siirtää tavaraa paikasta toiseen? Hyvä vaihtoehto silloin on sähköllä toimivat autot, joita voi lainata pikkurahalla. Lue lisää kätevästä Auto Bleue’stä ja siitä, miten se toimii.

AutoBleue-Nizza-sahkoauto (11) AutoBleue-Nizza-sahkoauto (10)

Mikä Auto Bleue on?
Auto Bleue on Nizzan kaupungissa ja lähikylissä toimiva vuokra-auton itsepalvelujärjestelmä. Sähköllä kulkevan auton voi vuokrata 7 päivänä viikossa vuorokauden ympäri. Järjestelmään tulee rekisteröityä ja auto tulee varata etukäteen. Lukuisa määrä vuokrausasemia on sekä Nizzan kaupungin alueella että sen ulkopuolella mm. Vencessa, Cagnes sur Merissä, Saint Laurent du Varissa, Villefranchessa ja Beaulieussa. Kertalatauksella voi ajaa noin 70-100 km autotyypistä riippuen ja latauspisteitä on jokaisen aseman yhteydessä. Auton voi varata korkeintaan vuorokaudeksi kerrallaan.

Saatavilla on viittä autotyyppiä. Peugeot iOn on tarkoitettu 3-4 hengen tarpeisiin. Citroën Berlingo tai Peugeot Partner soveltuvat pienen tavaramäärän kuljettamiseen ja Peugeot Partner on varustettu siten, että sisään mahtuu myös pyörätuoli. Mia on kätevä pikkuauto lyhyillä matkoilla ja kaupungilla liikuttaessa. Zoe on uusin malli, joka on parhaiten varusteltu, kuljettaa 4-5 henkeä ja johon mahtuu mukavasti tavaraa.

AutoBleue-Nizza-sahkoauto (6)AutoBleue-Nizza-sahkoauto (7)AutoBleue-Nizza-sahkoauto (5)AutoBleue-Nizza-sahkoauto (8)AutoBleue-Nizza-sahkoauto (9)

Miksi Auto Bleue?
Auto Bleuen tarkoituksena on täydentää julkisen liikenteen palveluja, vähentää yksityisautoilua kaupungissa ja toimia edelläkävijänä ympäristöystävällisen sähköauton lanseeraamisessa. Järjestelmän takana on palveluntarjoaja VENAP, joka on Veolia Transportin ja EDF:n tytäryhtiö.

Miten Auto Bleue toimii?
Rekisteröityminen järjestelmään maksaa 26 euroa ja se tapahtuu joko nettipalvelun tai sähköpostin välityksellä. Myös Auto Bleuen toimistoon (os. 17 avenue Thiers) voi mennä rekisteröitymään. Samoin toimitaan myös autoa varattaessa. Auto tulee palauttaa samalle asemalle kuin mistä se on otettukin. Tämä takaa sen, että autollesi on aina varattuna paikka kadun varrella.

AutoBleue-Nizza-sahkoauto (4)

Mitä Auto Bleuen käyttäminen maksaa?
Hintaan sisältyy kaikki: sähkö, kilometrit, vakuutus ja ympäri vuorokauden toimiva puhelinpalvelu.

Käytössä on kaksi tariffia:

1. Satunnainen käyttäjä maksaa vaihtoehtoisesti
– 8,50 € / tunti
– 21 € / 4-6 tuntia joko aamu- tai iltapäivällä
– tai 45 € / 14 tunnin kokopäivävuokrauksesta.

2. Vakituinen käyttäjä maksaa
– 50 € / kk ja saa sillä ajella 10 tuntia (à 5 €/ tunti)
– tämän jälkeen lisätunnit maksavat 5 € ja sopimus tulee tehdä vähintään 6 kuukaudeksi kerrallaan.

Auto Bleue -asemat
Auto Bleue -asemia löytyy lukuisia Nizzasta ja lähikylistä. Katso asemat kartalla täältä ja tarkat osoitteet täältä.

Yhteystiedot Nizzassa

  • www.auto-bleue.org
  • Puhelinpalvelu +33 (0)9 77 406 406 viikon jokaisena päivänä kellon ympäri
  • Toimisto os. 17 avenue Thiers, 06000 Nice, ma-pe klo 8-19, la klo 8-13.30
  • Sähköposti contact(at)autobleue.org