Lapsille tekemistä Rivieralla

Lapsille tekemistä Rivieralla

Rivieran aurinko ja rannat riittävät monille lapsille lomailoksi, mutta joskus vanhemmat tai isovanhemmat saattavat kaivata muutakin tekemistä pikkuväelle. Olemme koonneet muutamia vinkkejä siitä, mitä hauskaa voisi tehdä lasten kanssa Côte d’Azurilla.

FUN CITY
lapset_a
on sisätiloissa toimiva 1200 m2:n suuruinen säätilan mukaan joko ilmastoitu tai lämmitetty leikki- ja huvipuisto, josta löytyy satakunta aktiviteettia lapsille. Sijainti Cannesin ja Mandelieun välissä La Boccan kaupunginosassa. www.fun-city.fr

VISIOBULLE
lapset_b

järjestää hauskalla keltaisella lasipohjaisella veneellä meriretkiä, jossa voi ihailla merenalaista maailmaa. Retket ovat mahdollisia huhtikuun alusta syyskuun loppuun (säävaraus). Lähtöpaikka Juan les Pinsin turistitoimiston vastapäinen laituri Ponton Courbet. www.visiobulle.com.

MARINELAND, AQUASPLASH, ADVENTURE GOLF ja LEIKKIFARMI
lapset_c

Marineland on Antibesissa, lähellä Biotin juna-asemaa sijaitseva Euroopan suurin merellinen puisto, jossa voi nähdä valaita, delfiinejä, haita, merileijonia ja pingviinejä. Avoinna joka päivä, paitsi tammikuun tienoolla suljettu. Marinelandin välittömässä läheisyydessä on myös juhannuksesta syyskuun alkuun avoinna oleva Aquasplash-vesipuisto, seikkailuminigolf sekä leikkifarmi, jossa lapset voivat leikkiä Playmobile-eläimillä. www.marineland.fr.

HUVIPUISTOT
lapset_d
Seudulla sijaitsee neljä huvipuistoa: Luna Park Nizzassa, Antibes Land Antibesissa, Foire Attractions de Monaco ja Azur Parc St. Tropezissa. www.azurpark.com

SEIKKAILUPUISTOT VILLENEUVE-LOUBET’SSA
lapset_e
tarjoavat eri ikäisille lapsille eritasoista luonto- ja seikkailureittiä puumajoista köysiratoihin, pomppulinnoista labyrintteihin. Jopa 2-vuotiaat lapset voivat kiivetä turvallisia reittejä pitkin puihin rakennettuihin tonttujen majoihin ja liukua pehmeää liukumäkeä alas. Vanhemmatkin viihtyvät näissä puistoissa puuhaillen.
– Canyon Forest alkaen 8-vuotiaista www.canyonforest.com
– Laby Folies alkaen 5-vuotiaista www.labyfolies.com
– Pitchoun Forest alkaen 3-vuotiaista www.pitchounforest.com
– Le Bois des Lutins alkaen 2-vuotiaista www.leboisdeslutins.com

COLMIANE FOREST
lapset_f

sijaitsee Mercantourin kansallispuiston tuntumassa, n. 70 km Nizzasta pohjoiseen. Luontopuistossa on viisi eritasoista luonto- ja seikkailurataa eri ikäisille ja puisto on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Hauska aktiviteetti on mm. kiskoilla kulkeva pulkkamäki. Talvella Colmianessa voi hiihtää ja lasketella. www.colmiane.com.

ELÄINTARHA
lapset_g

Frejusissa (Cannesista länteen) on auki vuoden ympäri. Eläimiä voi tarkkailla 20 ha:n suuruisessa puistossa joko autolla liikkuen tai jalkaisin. www.zoo-frejus.com.

PARC PHOENIX
lapset_h

sijaitsee Nizzassa, Promenade des Anglaisin varrella, lentokentän läheisyydessä. Seitsemän ha:n puistossa voi ihailla lintuja, kukkia, kaloja ja kasvihuoneen kasveja. Lapset voivat osallistua myös puistossa järjestettäviin lukuisiin työpajatoimintoihin. www.nice.fr/Environnement/Parc-Phoenix.

MERIMUSEO
lapset_i

Monacossa on auki ympäri vuoden lukuun ottamatta Formula 1:n ajankohtaa toukokuussa. Museon 90 akvaarioita tarjoaa monenlaista nähtävää sekä Välimeren että trooppisten merien elämästä. www.oceano.mc.

CERAMIC CREA
lapset_j

Antibesissa toivottaa lapset ja aikuiset tervetulleiksi maalaamaan keramiikkaa. Siellä voi toteuttaa vaikkapa persoonallisen syntymäpäivälahjan. Koulujen loma-aikoina Céramic Créa’ssa järjestetään myös kursseja. www.ceramic-crea.com/loisirs/univers-des-enfants/index.html.

YLEISET LEIKKIPUISTOT
lapset-k

Toisin kuin Suomessa, päiväkotien pihat ovat suljettuja eikä niihin voi mennä iltaisin ja viikonloppuisin leikkimään. Seudulla on kaikille avoimia leikkipuistoja, joissa on erilaisia kiipeilytelineitä ja liukumäkiä ym. Eräs tällainen on Juan les Pinsin keskustassa, rannan tuntumassa sijaitsevassa La Pinède -puistikossa. Lisäksi kaupunkien turistikeskittymistä löytyy pieniä lasten leikkipaikkoja, joissa on karuselleja ym. maksullisia laitteita.