Kulinaristien Mougins

Kulinaristien Mougins

Mougins on tunnettu hyvistä ravintoloista ja Pablo Picassosta.

Mougins on monipuolinen ja arvostettu kaupunki reilun viiden kilometrin päässä Cannesista pohjoiseen. Kukkulan huipulle rakennetun vanhan kaupungin ympärille leviävä Mougins on kuuluisa taidegallerioistaan ja herkkuravintoloistaan. Mougins on lisäksi erittäin arvostettu asuinalue.

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (6)

Mouginsin kaupungin keskusta ja keskipiste on kaunis keskiaikainen kylä kukkulalla. Suuri osa kylästä on peräisin 1400-luvulta, jolloin Cannesin edustalla olevilla saarilla luostaria pitävät munkit omistivat kylän. Spiraalin muotoon rakennettua kylää ympäröi aikoinaan muuri, jonka kolmesta tornista on jäljellä enää yksi.

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (5)

Mouginsin vanhassa kaupungissa on useita hyviä ravintoloita, taidegallerioita, museioita ja mm. 1000-luvulla alun perin rakennettu kirkko, Saint-Jacques-le-Majeur. Näkemisen arvoisia tässä 260 metrin korkeudessa merenpinnasta olevassa kylässä ovat myös upeat maisemat.

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (2)

Vanhan kaupungin ravintolakeskittymän lisäksi Mouginsissa on muuallakin erinomaisia ravintoloita. Kuuluisin on hieman kylän ulkopuolella sijaitseva le Moulin de Mougins (www.moulindemougins.com). Roger Vergé’n vuonna 1969 perustamaa huippuravintolaa ja luksushotellia johti pitkään hotelli Negrescon kasvatti Alain Llorca. Nyt ravintolan chefinä toimii Erwan Louaisil.

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (3)

Vuonna 1924 taidemaalari Francis Picabia ihastui Mouginsiin ja kehui kylää ystävilleen sillä seurauksella, että monta merkittävää taiteilijaa asettui alueelle. Kuuluisin mouginsilainen taiteilija on Pablo Picasso, joka asui elämänsä viimeiset 15 vuotta Mouginsissa. Picasso kuoli 8.4.1973 kotonaan Notre-Dame de Vie -kappelin viereisessä maalaistalossa. Kappeli sijaitsee kukkulalla vanhan kaupungin kupeessa luonnonkauniilla alueella, joka on vierailun arvoinen.

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (4)

Lähes 50 % Mouginsin alueesta on viheralueen tai metsän peitossa. Valmasquen metsä on suosittu ulkoilukohde ja Fontmerlen lammella näkee laajan kirjon eläin- ja kasvilajeja. Mouginsin kaupungin alueella on myös kaksi laadukasta golfkenttää, joista toinen on monen mielestä seudun paras, Royal Mougins Golf Club (www.royalmougins.fr). Vieraileva pelaaja pääsee Royal Mougins -kentän rajoitusten vuoksi helpommin pelaamaan Golf Country Club Cannes Mougins -kentälle (www.golfcannesmougins.com).

mougins-kulinaristinen-kyla-ranskan-rivieralla (12)

Lähde:
– Mouginsin turistitoimisto www.mougins.fr/tourisme