Gourdon – kylä kuin kotkanpesä

Gourdon – kylä kuin kotkanpesä

Yksi Rivieran kauneimmista historiallisista pikkukylistä on Gourdon.

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (5)

Grassen takamailla sijaitseva Gourdon on rakennettu korkealle vuorenhuipulle yli 1000 vuotta sitten. Kylä tarjosi erinomaisen suojan roomalaismiehityksen ajoista lähtien aina toiseen maailmansotaan saakka, jolloin kylä oli saksalaisten hallussa. Nyt n. 400 asukkaan kylä elää turismista ja houkutteleekin vuodessa lähes miljoona vierasta.

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (6)

Kylä on kauniisti restauroitu säilyttäen keskiaikaisen arkkitehtuurin – kapeat kujat johtavat pienille aukioille ja asuntoihin kuljetaan kivisiä ulkoportaita pitkin. Lähes jokaisen rakennuksen kivijalassa on pikkuputiikkeja, joissa taiteilijat ja paikallisia tuotteita kauppaavat yrittäjät houkuttelevat ohikulkijoita. Erityisesti lasi-, posliini- ja saviastioita voi ihailla ja ostaa tässä kylässä.

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (1)

Vaikuttavinta Gourdonin kylässä on hulppeat panoraamanäkymät. Kylä on rakennettu 758 metrin korkeuteen ja sieltä on jyrkkä pudotus Loup-jokilaaksoon. Kylän eteläreunalta aukeaa uskomaton näkymä 80 km matkalle Rivieran rannikkoa pitkin Nizzasta Théoule-sur-Meriin. Gourdon sijaitsee linnuntietä n. 15 km päässä rannasta ja kirkkaana päivänä näkymä kylien yli merelle on henkeäsalpaava.

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (2)

Historiallisesti merkittävin nähtävyys on kuitenkin Château de Gourdon. Linna on rakennettu alun perin 800-luvulla ja sitä on restauroitu useaan kertaan sittemmin. Linna avattiin vierailijoille v. 1950 ja nyt sen yhteydessä toimii keskiaikainen museo, joka avataan vain ryhmille tilauksesta. Samalla voi tutustua linnan kauniiseen puutarhaan. www.chateau-gourdon.com

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (4)

Gourdonissä näkee usein riippuliitäjiä. Kylän korkein huippu on 1.335 metrin korkeudessa, josta monet huimapäät saavat vauhdin laskeutuakseen liitovarjolla Loup-jokilaaksoon. Gourdonin kylän läheisyydessä kulkee myös patikointireittejä.

Gourdon-kyla-kuin-kotkanpesa (3)

Lähde:
– Gourdonin turistitoimisto: www.tourisme-gourdon.com