Nizzan keskuspuisto Promenade de Paillon

Nizzan keskuspuisto Promenade de Paillon

Nizzan keskusta-alueelle, joka jakaa kaupungin vanhan ja uuden osan, valmistui lokakuussa 2013 keskuspuisto ”Promenade de Paillon”.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (15)

Kaupunkilaisten käyttöön tarkoitettusta kävely- ja viheralueesta käytetään myös nimeä ”La Coulée Verte” – keskustan ”vihreät keuhkot”.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (13)

Alueella on suuria viheralueita, palmu- ja appelsiinipuita ja valtava suihkulähdealue, jossa erityisesti kesähelteillä lapset rakastavat – ja saavat – leikkiä.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (19)

Lapsille on rakennettu myös useampia kiipeilytelineitä, keinuja ja liukumäkiä.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (14)

Kaupungin pormestari, Christian Estrosin mukaan tämä alue on rakennettu tuomaan pala luontoa kaupungin keskustaan ja antamaan erityispiirrettä Nizzalle.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (16)

Alue on yhteensä 12 hehtaarin suuruinen, se rakentuu Paillon-joen päälle ja sen muoto noudattelee entisaikojen joen virtaa. Viherpuisto alkaa Albert 1er’n puistikosta Promenadelta ja meren ääreltä, ja jatkuu aina Nizzan kansallisteatterille saakka.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (18)

Puiston tieltä on saanut väistyä kaksi rumaa rakennusta: linja-autoasema ja Paillon-parkkihalli. Näin maisemaan saatiin avaruutta ja uuden kaupungin puolelta avautuu näkymä kaupungin itäpuolisille kukkuloille ja meren puolelle piirtyy vanhan kaupungin rakennusten siluetti.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (10)

Vihreästä puistomaisesta alueesta on tarkoitus tulla paitsi rentouttava alue, missä viettää aikaa ja kävellä, myös erilaisten kulttuuritapahtumien, taidenäyttelyiden ja muiden suurten tapahtumien pitopaikka. Muun muassa Nizzan jazzfestivaalien tuleva pitopaikka on Albert 1er -puistikko.

Nizza-Promenade-de-Paillon-keskuspuisto (12)