Kakkoskodin omistajan kokemuksia

Kakkoskodin omistajan kokemuksia

Elisa Aspholm on vaasalainen yrittäjä, jolla on loma-asunto Etelä-Ranskassa, Nizzassa. Aspholmit hankkivat asunnon vuonna 2000, jolloin lasten jo tultua aikuisikään he saivat mahdollisuuden viettää enemmän vapaa-aikaa kodin ulkopuolella.

Miten kiinnostuitte asunnonostosta ulkomailta — miksi ette vuokranneet?
Aiemmat vierailut Etelä-Ranskassa saivat meidät ihastumaan seutuun ja syntyi ajatus, että voisimme viettää siellä enemmänkin aikaa. Vuokraustakin mietimme, mutta päädyimme oman asunnon hankintaan. Näin saimme ikään kuin toisen kodin, joka on aina vapaasti käytettävissämme.

Miksi päädyitte Etelä-Ranskaan, eikä esimerkiksi Espanjaan?
Syy miksi päädyimme juuri Etelä-Ranskaan oli alueen kauneus, erilaiset harrastusmahdollisuudet, kaikki se mitä löytyy ympäriltä sekä seudun monipuolisuus: pääset hetkessä merenrantaidyllistä kauniisiin vuoristomaisemiin.

Puhutko ranskaa ja onko se mielestäsi välttämätöntä viettääksesi aikaa Rivieralla?
Puhun jonkin verran ranskaa mutta en tokikaan sujuvasti. Alueella selviää myös englannilla.

Mitkä tekijät helpottivat päätöstänne uskaltaa ostaa asunto Ranskasta?
Uskalsimme ryhtyä asuntokauppaan suomalainen asiantuntija apunamme.

Miten asuntokauppa ja asettuminen seudulle sujuivat?
Asuntokauppa sujui mutkitta ja asettumista seudulle helpotti se suunnaton apu, jota saimme alueella jo pitkään asuneelta suomalaiselta yhdyshenkilöltä.

Oletko kokenut yllätyksiä ranskalaisessa elämänmenossa?
Tokihan jotkut eri kulttuurin ominaispiirteet ovat olleet yllättäviä ja kärsivällisyyttäkin on tarvittu, mutta hankimme asunnon ulkomailta myös kokeaksemme jotain erilaista kuin Koti-Suomessa.

Kuinka paljon pyrit jatkossa viettämään aikaa Rivieralla?
Toivon, että voisin tulevaisuudessa viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan seudulla. Alueella aktiivisesti toimiva Rivieran Suomi-seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joiden parissa aika kuluu mainiosti.

Mitä vinkkejä antaisit suomalaisille, jotka haaveilevat asunnosta Etelä-Ranskassa?
Mielestäni kannattaa ehdottomasti turvautua luotettavaan asiantuntijaan, jolla on myös luotettava paikallisen elämänmenon tunteva yhteyshenkilö kohdealueella. Rohkeasti vain asuntokaupoille; itse en ole katunut päivääkään!

Voit tiedustella Etelä-Ranskan omakohtaisista kokemuksista tarkemmin suoraan Elisa Aspholmilta, p. 050 3636 750.